Leuk stuk in de krant... #BD

juni 20, 2017

wasknijpers

Met een wasknijper kun je meer dan was ophangen...

MET EEN GEWONE WASKNIJPER KUN JE MEER DAN ALLEEN DE WAS OPHANGEN.
Van een gewone wasknijper kun je bijzondere dingen maken. De hobby van Maroesja Kroot is uitgegroeid tot een webshop.
Een wasknijper, het gebruiksgoed heeft meer mogelijkheden dan je denkt. Maroesja Kroot (43) uit Vught is een creatieve duizendpoot en besloot om meer uit een oerdegelijke knijper te halen.

,,Ik ontwerp graag nieuwe unieke producten die multifunctioneel te gebruiken zijn. Mijn inspiratie is eindeloos maar altijd met een knipoog naar de eeuwenoude houten wasknijper. Origineel, gepersonaliseerd, bedrukt of met gravure, voor iedereen maak ik een passend ontwerp."
Grote houten knijper
Maroesja begon 5 jaar geleden als 'bijbaantje' de webshop Knijpertjes.nl om haar creativiteit te ontplooien en om haar ideeën tot leven te brengen.

,,Het merk Knijpertjes en het ontwerp van mijn grote houten knijper heb ik vast laten leggen bij het BBIE (Benelux Merkenbureau). Hiermee ben ik onderscheidend en uniek en dat was ook mijn uitgangspunt om een webshop te beginnen. Ik wilde iets maken wat nog niet bestond en dat is gelukt."

Het is dus allemaal begonnen met grote houten knijpers van 16 centimeter in 12 vrolijke kleuren.

Inmiddels bestaat het assortiment uit vele kleuren en maten knijpers maar ook knijper kapstokken, cadeaudoosjes, mini (geboorte) knijpertjes, knijpers met bedrukking/gravure, menukaarthouders, etalagemateriaal, magneetknijpers en nog veel meer mooie houten knijpers.

,,De gebruiksdoeleinden zijn eindeloos en de producten origineel zodat hiermee ook een ander zich kan onderscheiden. Denk hierbij aan de grote houten grijze vintage knijpers met logo gravure, welke in een exclusieve modezaak in Den Bosch worden gebruikt om sjaals en spijkerbroeken op te hangen."

Of bij Brownies&Downies in Den Haag waar ze de menukaart tussen een grote houten rode knijper op tafel hebben staan.

,,Het leukste vind ik nog steeds nieuwe producten bedenken en deze uitwerken tot een uniek multifunctioneel gebruiksvoorwerp. Ik vind het ook heerlijk als mensen net zo enthousiast over mijn knijpers zijn als ik."

Dit artikel staat in het Brabants Dagblad van Dinsdag 20 juni 2017