Maak kennis met het gezicht achter Knijpertjes.nl

September 23, 2020

Specialist in houten wasknijpers | Knijpertjes.nl

Beste Lezer,

Dat wasknijpers niet alleen handig zijn om de was op te hangen is allang duidelijk als je Knijpertjes kent maar wie bedenkt dit? Ik zei de gek!

Wie is Knijpertjes?

Maroesja Kroot, 46 lentes jong, moeder van Baily (mijn zoon van 18 jaar)
Ik woon en werk op de zolder van een prachtig pand in het centrum van Sint-Michielsgestel in het mooie Brabant. Een heerlijke plek waar ik originele wasknijper producten bedenk en ontwikkel maar ook op tijd mijn rust kan pakken om nieuwe inspiratie op te doen.

Als ik 'nieuwe' mensen ontmoet is veelal de eerste vraag:
Hoe kom je erbij om wasknijpers te gaan verkopen?
Overigens zet ik nieuwe tussen haakjes omdat ik het eigenlijk niet vind kloppen. Mensen die ik ontmoet zijn vaak tussen de 18 en 60 jaar dus niet echt nieuw te noemen ;)

Maar goed, dit is waar het allemaal begon......

Knijpertjes geschiedenis

In 2009 werd ik ontslagen bij de boekhandel waar ik destijds reeds 6 jaar werkzaam was. De zoon van de voormalige eigenaar nam de zaak over en wilde zich richten op de drukkerij en liet de boekhandel los. Daar stond ik dan als single mama zonder baan.

Van origine ben ik offset drukker maar de grafische industrie zat in de overgangsfase van drukken naar printen en had het in die tijd erg moeilijk dus ik kon niet zo makkelijk terug naar mijn 'oude' vak. Ik was er te lang uit en maakte geen schijn van kans meer. Wat nu?

Ik solliciteerde me suf en had zo hier en daar een paar maanden werk. Van administratieve werkzaamheden tot catering, ik nam het gelijk aan. Per slot van rekening had ik een zoon waar ik voor moest zorgen en daarbij absoluut niet het type om stil te zitten of mijn handje op te houden dus ik kwam in actie en stak de handen uit de mouwen!

Toch bleef het steeds in mijn achterhoofd ronddwalen of het wellicht een optie zou kunnen zijn om iets voor mezelf te beginnen.......maar wat dan??

Knutselen met wasknijpers

In 2011 kwam er plotseling een herinnering uit mijn jeugd naar boven. De vriend van mijn oma zat vaak te knutselen met halve houten wasknijpers. Hij maakte hier onder andere bloempotten en onderzetters van. Het had dus (achteraf gezien) behoorlijk wat indruk op me gemaakt dat opa Nas een hobby had gemaakt van knutselen met wasknijpers :)

Knutselen met wasknijper | Knijpertjes

Het idee was geboren en ik ging op onderzoek uit. Al snel ging mijn creatieve brein aan de slag met het bedenken van originele wasknijper producten. Mijn eerste bestelling bestond uit grote houten wasknijpers in 12 verschillende kleuren. Hier maakte ik kinderkamer kapstokken van en presenteerde de grote wasknijpers als kaartenhouder en fotostandaard. Later kwamen daar cadeaudozen bij met een grote houten knijper en een verf setje of knutsel setje. Hiermee konden kinderen hun eigen wasknijper beschilderen of beplakken met allerlei knutselspulletjes. Alles was op kinderen gericht.

Grote houten gekleurde wasknijpers kopen? | Knijpertjes.nl

Knijpertjes metamorfose

Inmiddels is er heel wat veranderd! Naast een compleet nieuwe huisstijl ligt nu de focus op originele relatiegeschenken, uniek bedankjes, promotionele producten en souvenirs. Denk hierbij aan bedrukte knijpers die je kunt gebruiken als originele ophanghaak, gepersonaliseerde wasknijpers als give-away, houten knijpers met magneet of punaise voor aan je memobord, bruiloftbedankjes en nog veel meer. Het assortiment van Knijpertjes bestaat inmiddels uit circa 500 originele wasknijper producten. Van gepersonaliseerde ophanghaken waar je je handdoek of badjas tussen kunt klemmen tot mini knijpers in een potje met een touw en kaartje om als bedankje weg te geven.

Houten ophanghaak | Knijpertjes.nl  Gepersonaliseerde ophanghaken kopen? | Knijpertjes.nl  Kleine bedankjes kopen? | Knijpertjes.nl

Maatschappelijk verantwoord & Milieubewust

Naast het feit dat we al maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn we nu ook bezig om milieubewust te gaan ondernemen. Plastic verpakkingen worden zoveel mogelijk vervangen door papieren bruinkraft kaarten en glazen potten/flessen.

Daarnaast komen er steeds meer samenwerkingen op gang die nog meer verrassende (eco) wasknijper producten opleveren. Het wordt echt super leuk!

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom Knijpertjes en inspiratie opdoen volg ons dan op Facebook, Instagram, Pinterest, Linkedin en/of schrijf je in op de nieuwsbrief van Knijpertjes. Je vind alle links en nieuwsbrief aanmelding onderaan op de homepage van Knijpertjes.nl

Een wasknijper staat symbool voor verbondenheid dus schroom niet om contact te maken met Knijpertjes, we vinden het juist ontzettend leuk om van je te horen. Tot snel!

​Met 'n knijperfijne groet​ ;)
Ik hoop dat deze je goed doet!