Wasknijper Tips van Knijpertjes

October 06, 2018

Wasknijper tips | Knijpertjes.nl

Wasknijpers om de was mee op te hangen?!

Iedereen kent wasknijpers waar je de was mee ophangt. Maar dit oeroude voorwerp is lang niet alleen te gebruiken voor de was. Het is een multifunctioneel gebruiksvoorwerp met talloze mogelijkheden.

Wasknijper tips van Knijpertjes | Knijpertjes.nl

De geschiedenis van de wasknijper

Uitvinder David M. Smith vond in 1853 de wasknijper uit. Hij maakte twee gelijke delen en verbond deze met een voorgespannen veer. Door aan de achterzijde beide delen samen te knijpen opent de bek van de wasknijper en kun je iets tussen de houten delen klemmen. Dit revolutionaire product werd in de tijd voornamelijk gebruikt om de was op te hangen.

Houten wasknijpers oud | Knijpertjes.nl

Meerdere toepassingen met houten wasknijpers

Al vrij snel bleek dat de wasknijper voor meerdere doeleinden geschikt was. Zo werd de wasknijper ook gebruikt om plastic zakjes (met etenswaar) hersluitbaar te maken, om vellen papier tussen te klemmen en om boodschappen briefjes op te hangen. Hedendaags zijn wasknijpers in vrijwel ieder huishouden te vinden en staan we er niet bij stil hoe handig houten wasknijpers eigenlijk zijn!

Wat kun je zoal doen met houten wasknijpers?

Er zijn talloze toepassingen te bedenken met houten wasknijpers. Een aantal handige tips met en over wasknijpers vind je hier overzichtelijk op een rij.

- Gebruik een knijper om je fietslampje vast te klemmen.
- Plak een aantal wasknijpers (met een powerstrip) aan de binnenkant van je keukenkastje om daar je vaatdoek, zeem en andere spulletjes tussen te klemmen.
- Maak een plank met een aantal wasknijpers die je op kunt hangen als kapstok voor je sleutels, sjaals, sokken, riemen, sieraden en talloze andere items.
- Wanneer je houten ijsstokjes op wasknijpers plakt kun je heel makkelijk vliegtuigjes knutselen. Als je deze aan touwtjes hangt hebt je een origineel baby mobile voor boven de box, wieg of kinderwagen.
- Een wirwar aan kabels? Klem er wasknijpers aan en schrijf daarop waar de kabel van is. Denk bijvoorbeeld aan de PC, Printer, Dymo, TV, Radio, DVD speler etc.
- Geen brillenkoker in de auto? No problem! Klem je (zonne-) bril met een wasknijper aan je zonneklep en je hebt hem altijd heel snel binnen handbereik.
- Maak een rekje waar je liggende wasknijpers op maakt. Zet hier een (uitlek) bakje onder en klem je kwasten tussen de knijpers. Zo blijven je kwasten mooi en kunnen ze prima drogen!
- Ben je aan het koken, zakt je pollepel in de pan.... Arghhhh... Klem een wasknijper aan de steel van je lepel en het gebeurd nooit meer!
- Klem houten wasknijpers aan je kruiden en schrijf erop welk kruid het is. Erg handig als je nog maar net bent begonnen en nog niet zo goed de namen van je kruiden kunt onthouden ;)
- Gebruik wasknijpers om je overige lengtes wol en naaigaren aan op te winden.
- Je oortjes bewaar je makkelijk aan een wasknijper zonder dat de draad in de war raakt. Zo zijn je oortjes handig op te bergen in je tas zonder dat de draad in de war raakt en tussen andere spullen vast komt te zitten.
- Spray wat parfum op een houten wasknijper en klem hem in je auto als heerlijke en low budget luchtverfrisser.
- Klem een grote houten knijper aan je wastafel met je handdoek ertussen. Origineel en ook erg handig.

Wasknijpers als ophanghaken gebruiken | Knijpertjes  Knijpertjes sleutelplank | Knijpertjes.nl  Gepersonaliseerde houten wasknijpers | Knijpertjes.nl  Wasknijpers gebruiken als opberger | Knijpertjes tips  Wasknijper geurverfrisser voor in de auto | Knijpertjes  Knijpertjes sleutelplank | Knijpertjes.nl  Houten knijper als zakkensluiter gebruiken | Knijpertjes  Grote wasknijper handdoek ophanghaak | Knijpertjes.nl

Houten knijpers van Knijpertjes.nl

Vandaag de dag worden wasknijpers nog steeds voor talloze doeleinden gebruikt. Ook wordt er nog steeds de was mee opgehangen en worden er zakjes mee gesloten maar er is nog meer... véél meer!

Knijpertjes laat je opnieuw kennis maken met de houten wasknijper. We hebben de eeuwenoude houten wasknijper nieuw leven ingeblazen. Bij Knijpertjes.nl vind je houten knijpers en wasknijpers in heel veel varianten, kleuren, maten en designs.

Meer wasknijper ideeën vind je in onze portfolio
De meest gestelde vragen vind je in onze Knijpertjes Kennisbank.
Mocht je toch nog vragen hebben dan mag je natuurlijk altijd contact opnemen. Knijpertjes beantwoord al je vragen en denkt graag met je mee!

Also in Ontdek Knijpertjes wasknijpers!

Uitvaart bedankjes met verhaal | Knijpertjes
Uitvaart Bedankjes

July 19, 2024

Continue Reading

Wasknijper met logo | Knijpertjes.nl
Wasknijpers met Logo

July 05, 2024

Continue Reading

Punaise knijpers van hout | Knijpertjes.nl
Houten Knijpers met Punaise

May 16, 2024

Continue Reading