Wat kun je allemaal doen met wasknijpers?

Multifunctionele wasknijpers

Wasknijpers, ze hebben eindeloos veel doeleinden. Het eenvoudige ontwerp van de wasknijper lijkt op het eerste gezicht misschien alleen te gebruiken om de was op te hangen maar niets is minder waar. Wat je allemaal kan doen met wasknijpers en andere formaten houten knijpers lees je hier!

Grote wasknijpers als kaarthouder, kaarsenstandaard of handdoek houder

Houten knijpers zijn onder andere zeer geschikt om te geven als leuke bedankjes en originele relatiegeschenken. De knijpers zijn te graveren met een eigen tekst of logo waardoor de houten knijper uniek wordt in zijn soort en je een gepersonaliseerd bedankje of exclusief relatiegeschenk geeft. Een leuk bedankje wat gebruikt gaat worden als kaarthouder, fotostandaard, handdoek houder, memo houder of kaarsenstandaard.

knijper met tekst gravure | Knijpertjes.nl  Originele kaarsenhouder | Knijpertjes.nl  Originele kaarthouder | Knijpertjes.nl  Originele ophanghaken | Knijpertjes.nl

Grote collectie houten wasknijpers

Uiteraard bestaan er nog veel meer soorten, maten en kleuren houten wasknijpers. Bij knijpertjes heb je een ruime keus uit verschillende houten knijpers. Van mini knijpers van 25mm tot grote houten wasknijpers van 16cm, van blank hout tot fel oranje en alles er tussen in. Met de kleine wasknijpertjes hang je bijvoorbeeld op een decoratieve manier je kaarten op. Of maak een fotowaslijn zodat je je leukste foto's tussen de kleine wasknijpertjes kan klemmen.

Kleine wasknijpertjes met decoratie

Er zijn ook diversen kleine wasknijpertjes met verschillende items erop zoals, hartjes, taarten, ooievaars, kinderwagens, baby rompertjes, vlinders en nog veel meer. De mini knijpers zijn niet alleen handig maar ook erg decoratief op je ingepakte cadeautjes of je (zelf gemaakte-) kaarten. Wil je een origineel bedankje maken voor de juf of meester dan kun je houten knijpers laten graveren met een naam en deze aan je cadeautje klemmen. Een klein kaartje erbij met "Ik knijp er tussen uit" en je hebt een origineel bedankje wat zeker gewaardeerd wordt!

mini knijpers wit | Knijpertjes  originele cadeaus | Knijpertjes.nl  Leuke bedankjes | Knijpertjes.nl  originele bedankjes voor je bruiloft

Knutselen met wasknijpers

En last but not least, de wasknijper zoals iedereen hem kent. Een houten wasknijper met een standaard formaat van 72x09mm met een zilverkleurige veer. Hiermee kun je werkelijk 101 dingen doen. En misschien zelfs nog meer.... Een kleine greep uit "Wat kun je allemaal met een houten wasknijper"

Met een wasknijper kun je heel veel leuke dingen knutselen. Maak bijvoorbeeld een Hippe traktatie met wasknijpers

- wasknijper vlinders
- krokodillen
- sneeuwpoppen
- vliegtuigen
- kerstbomen.

Met wasknijpers, een doos en een paar rietjes kun je zelfs een heel voetbal spel knutselen. Heb je echt maar heel weinig budget en wil je graag knutselen met wasknijpers? De goedkoopste manier voor het pimpen van wasknijpers is door deze te beschilderen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn houten wasknijpers, verf een kwastje en een bakje water om je kwastje mee uit te spoelen.

knutselen met wasknijpers  knijpers knutselen  knijpers knutselen  knutselen met knijpers  knutselen met wasknijpers  knutselen met wasknijpers

Op een kinderfeestje, kinderdagverblijf, kleuterschool of kleuter workshop is het knutselen met wasknijpers ook een leuke en goedkope manier om met kinderen bezig te zijn. Ze vinden het vaak fantastisch om een eigen creatie te knutselen en ze nemen meteen een leuk aandenken mee naar huis! Ook kun je wasknijpers beplakken met decoratie tape. Deze is in verschillende varianten verkrijgbaar. Hiermee maak je in een handomdraai leuke houten wasknijpers met streepjes, stippels of bloemenprint.

Voor de gevorderde knutselaars: van een wasknijper kun je ook een bruidspaar maken. Zet de wasknijper rechtop en maak van het ene deel de bruid en van het andere deel van de wasknijper de bruidegom. Een origineel cadeau voor een bruiloft of als extra decoratie op je cadeau.

Stuur ons gerust de foto's van al deze wasknijper creaties want we zijn altijd benieuwd naar de resultaten! info@knijpertjes.nl

Al deze leuke wasknijper ideeën zijn te vinden op het internet. Ook voor meer uitleg en informatie over materialen en verdere instructies kun je Google raadplegen of gebruik een van de onderstaande links.

Foto's in onze kennisbank zijn met goedkeuring van eigenaar geplaatst. Alle andere foto's zijn door ons zelf gemaakt en eigendom van Knijpertjes.nl

Met dank aan:

- BMellow http://bmellow.nl/dieren-knutselen-knijpers/
- Knutselgeluk www.knutselgeluk.nl