Knutselen met wasknijpers

juni 11, 2019

Knutselen met wasknijpers voor kinderen | Knijpertjes

Houten wasknijpers

Iedereen kent ze wel, die twee houten stokken met een veer ertussen. Super handig en multifunctioneel. Veelal zo'n 7cm lang en circa 1cm breed. De mooiste en tevens ook de meest nostalgische zijn van hout gemaakt maar je hebt ze ook in diverse plasticuitvoeringen. We hebben het hier natuurlijk over de wasknijper! Een eeuwenoud gebruiksvoorwerp met talloze mogelijkheden!

Multifunctioneel knutselspul

In dit blog ga ik je vertellen en laten zien wat je zoal kunt maken met behulp van wasknijpers. De mogelijkheden zijn eindeloos dus ik heb er random een paar uitgezocht voor je. Zo zie je op foto 1 wasknijper muizen. Deze wasknijpers zijn vrij simpel om te maken dus zeer geschikt voor de allerkleinste knutselaars. En de meeste kleine kinderen vinden ze vaak erg leuk om te maken en om later mee te spelen.

Ik heb een aantal foto's in dit blog over knutselen met wasknijpers geplaatst zodat je in één oogopslag kunt zien welke wasknijpers wellicht interessant voor je zijn. En plaatjes zeggen tenslotte ook meer dan 1000 woorden toch?! Deze wasknijper specialist probeert het je zo makkelijk mogelijk te maken. Doe inspiratie op en lees snel verder!

Om de schattige wasknijper muizen op foto 1 te kunnen maken heb je nodig:

- een wasknijper
- twee plastic doppen
- twee wiebeloogjes
- een stukje touw
- pluche bolletje
- verf en kwastje
- hobbylijm

Werkwijze:

- schilder eerst de wasknijper en laat deze goed drogen
- knip een stuk touw voor de staart en twee korte stukken voor de snor
- plak de staart aan de binnenkant van de wasknijper daar waar je met je vingers de wasknijper open knijpt
- plak de korte stukjes touw gekruist op de voorkant (klemgedeelte) van de houten wasknijper
- plak hier vervolgens het pluche bolletje op
- plak de twee wiebeloogjes ongeveer een tot anderhalve centimeter boven de snor
- plak de twee plastic doppen in het midden van de wasknijper
- alles even goed laten drogen en klaar is je wasknijper muis

Knutselen met wasknijpers voor kinderen

De eerste knutselwerkjes met wasknijpers worden vaak al gemaakt op het kinderdagverblijf en in groep 1 en 2 van de basisschool. Hier gaan peuters en kleuters samen met de juf voor moederdag, vaderdag, kerstmis of een andere feestelijke gelegenheid een bijpassende wasknijper knutselen. Meestal maken ze er ook nog een mooie tekening bij die ze dan tussen de wasknijper kunnen klemmen. Zo maken kinderen op jonge leeftijd al eigen ontwerp cadeaus met behulp van wasknijpers en knutselspullen.

Knutselen met wasknijpers voor kinderen | Knijpertjes  Wasknijpers knutselen vlinder | Knijpertjes  Knutselen met wasknijpers voor kinderen op het kinderdagverblijf | Knijpertjes  Vogels knutselen met wasknijpers | Knijpertjes  Poppetjes maken met wasknijpers | Knijpertjes  Vliegtuigjes knutselen met houten wasknijpers | Knijpertjes

Wasknijper kunstwerken

Zoals je op de foto's kunt zien worden er echt prachtige kunstwerken gemaakt met houten wasknijpers. Hier wil ik ook graag bij benadrukken dat je met hele simpele, en vaak goedkope, materialen zoals wasknijpers, gekleurd papier, plastic doppen, houten stokjes, veren, touw en kralen super leuke creaties kunt maken!

Heb je na het lezen van dit blog over knutselen met wasknijpers nog niet genoeg ideeën opgedaan? Klik dan snel op onderstaande link en doe nog meer wasknijper knutsel inspiratie op! Succes en heel veel plezier met knutselen!

https://knijpertjes.nl/pages/wat-kun-je-knutselen-met-wasknijpers